Normativa per la crema per a focs d’esbarjo i/o cremes de restes agrícoles per a explotacions agràries

Informem de les noves normatives referents a la crema per a focs d’esbarjo i/o cremes de restes agrícoles per a explotacions agràries:

 

  1. El període de comunicació per fer focs d’esbarjo i crema de restes vegetals agrícoles és entre el 16 d’octubre i el 14 de març.
  2. Un foc d’esbarjo (foguera, foc a terra, foc de llenya o similars) només es pot comunicar per dos dies consecutius, però es pot comunicar diversos cops durant tot el període.

En el cas de les comunicacions, la persona que la presenta fa una declaració dient que està exempta del compliment de la llei de residus, i per tant, es fa responsable del que està dient o declarant.

 Segons la Llei 7/22, de 8 d’abril de residus, arreu del territori espanyol només poden cremar restes vegetals agrícoles les explotacions agràries, en cap cas es permet la crema de restes vegetals domèstiques, com als horts o similars.

 

A més a més excepcionalment dita llei permet:

  1. Per fer cremes de restes silvícoles amb motiu de prevenció d’incendis forestals i amb informe específic del tècnics del DARP, s’ha de demanar una autorització excepcional al web: 

http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776-autoritzacio-activitats-risc-incendi

  1. Per fer cremes de restes vegetals per motius fitosanitaris s’ha de demanar una autorització excepcional a través del Servei Territorial que li correspongui donat que es requereixinforme específic dels tècnics de Sanitat Vegetal.