En marxa l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa

El passat 26 d’octubre es va posar en marxa l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa, que té per objectiu atendre i assessorar a les persones que han vist afectada la seva activitat econòmica per la COVID-19, a més d’impulsar, coordinar, fer seguiment i avaluar les accions establertes en el Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i la Garrotxa.

L’Oficina per a la Reactivació Econòmica va dirigida a totes les persones, entitats, institucions i empreses que s’han vist afectades per la COVID-19 des d’un punt de vista de l’activitat econòmica o l’àmbit laboral.

Per rebre assessorament, s’haurà de demanar cita a través de:

Els horaris d’obertura presencial de l’Oficina són de dilluns a dijous de 9 h a 16 h i els divendres de 9 h a 14 h (tot i que s’oferirà atenció personalitzada amb cites acordades en funció de les necessitats dels usuaris).

L’Oficina oferirà una atenció inicial per avaluar la situació de la persona o empresa, i donar informació dels recursos disponibles. Seguidament, si s’escau, es derivarà la persona a un servei especialitzat de DinàmiG o d’altres entitats del territori. Per altra banda se l’ajudarà a identificar les tipologies d’ajuts més ajustades a la seva situació i acompanyar-lo en el procés de sol·licitud o a accedir a una formació específica per redirigir el seu negoci, entre d’altres. De cada cas, es farà un seguiment per poder valorar l’eficàcia de l’atenció rebuda.

L’Oficina per a la Reactivació també s’encarregarà del lideratge i la coordinació d’accions específiques del Pla de Reactivació i l’Ocupació de la Garrotxa del desenvolupament d’algunes en concret com el programa per a la capacitació digital de la població de la Garrotxa. Un projecte que busca reduir la bretxa digital i aconseguir que la ciutadania assoleixi les competències digitals, tant bàsiques com avançades, per empoderar les persones en tots els àmbits de la seva vida. L’Oficina també s’ocuparà del monitoratge, comunicació i rendiment de comptes de les accions del Pla.

Tota la informació de l’Oficina per a la Reactivació de la Garrotxa, les accions i el desenvolupament del Pla s’aniran recollint i actualitzant a la pàgina la web de DinàmiG (www.dinamig.cat).