Activació del Pla Infocat en fase d’alerta

Us informem que Protecció Civil de la Generalitat activa la fase d’ALERTA el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant l’alt risc d’incendi a tot el territori.

Segons les previsions meteorològiques, demà divendres i durant el cap de setmana s’han d’intensificar les temperatures màximes extremes de manera generalitzada arreu del territori. Les temperatures mínimes es preveuen també elevades, entre 20 i 25 °C, durant les nits i matinades. A més, la sequera serà accentuada atès que no s’esperen pluges els propers dies i la humitat relativa serà baixa a tots els nivells, menys a la línia de costa on la xafogor serà important. Hi haurà vent de marinada de component sud a les hores centrals del dia amb ratxes màximes de 40-50 km/h. Aquesta previsió fa que augmenti el risc d’incendi a tot Catalunya.

La Direcció General d’Agents Rurals ha elevat el Pla Alfa de nivell 3 per a 275 municipis de 20 comarques, i preveu l’accés restringit a 9 massissos: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i Ubach.

En aquests moments, Riudaura i tots els municipis de la Garrotxa estan al nivell 2 del Pla Alfa, de manera que no s’apliquen mesures extraordinàries, però cal extremar igualment les precaucions i seguir les recomanacions del Departament d’Interior:

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori. Cal tenir en compte que la situació de perill es produeix a les portes del cap de setmana i afecta especialment zones turístiques i de segones residències. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania en general que extremin les precaucions per evitar el risc d’incendi forestal:

  • Cal recordar la prohibició d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar.
  • No llençar burilles
  • És molt importat trucar al 112 si es veu una columna de fum.

El Pla del PROCICAT per onada de calor continua en ALERTA, i el Departament de Salut té activat el protocol POCS en fase 2 per fer seguiment dels efectes d’aquesta calor sobretot en les persones més vulnerables.

Per més informació, visiteu la web de Protecció Civil.